Економічний розвиток, житлово-комунальне господарство

Відповідно до пункту 1.2 протоколу №8 від 17.03.2020 за результатами засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з 17 березня 2020 року до закінчення режиму карантину заборонено роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі виключно продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв'язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту (медична маска та рукавички).

Принагідно повідомляємо, що пунктом 11 цього протоколу передбачено торговим мережам області роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення вжити додаткових протиепідемічних заходів на рахунок продовження робочого часу торгівельних точок, кількості працюючих кас та проведення інформування відвідувачів щодо заходів протидії поширення вірусу наявними технічними засобами, забезпечення належних умов для дотримання правил особистої гігієни персоналом та відвідувачами, належного проведення прибирання та дезінфекції приміщень, обов'язкового використання 313 (маски, рукавички) персоналом закладу.

Зважаючи на вищевикладене та з метою запобігання поширенню на території Черкаської області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-пСоУ, обласна державна адміністрація рекомендує вжити наступні протиепідемічні заходи, а саме:

     обмежити скупчення більше 10 осіб, запровадивши пропускну систему на вході в приміщення;

      запровадити температурний скринінг покупців на вході в приміщення;

     встановити на касових зонах та, якщо це буде необхідно, на вулиці, роздільні лінії на відстані 1,5-2 метри одна від одної;

     підвищити рівень санітарної обробки приміщень та поверхонь спеціальними дезінфікуючими засобами;

      проводити вологе прибирання торгових залів щогодини;

     розмістити диспенсери з антисептиками для рук на вході та по території торгових залів;

     запровадити моніторинг стану здоров'я своїх працівників, проводити температурний скринінг по приходу на роботу і після закінчення зміни;

     не допускати до роботи працівників із ознаками інфекційних захворювань;

     на вході та у приміщеннях розвісити плакати/постери/листівки з інформацією про ознаки захворювання на коронавірус і як уникнути зараження (додається в електронному вигляді);

     через системи оповіщення щогодини транслювати аудіочи відеоінформацію про ознаки захворювання на коронавірусі рекомендації щодо уникнення зараження (додається в електронному вигляді);

     забезпечити обов'язкове використання масок, рукавичок, по- можливості, захисних окулярів персоналом закладу;

     розглянути можливість продовження робочого часу та збільшення кількості працюючих кас.

Принагідно просимо інформувати обласну державну адміністрацію у разі виникнення проблем з постачанням продуктів харчування та засобів гігієни за телефонами: (0472) 37 70 02, 097 722 02 44, е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .

Додаток: інформаційні матеріали

На підприємствах торгівлі

п/п

 

Назва товару

Один.

виміру

Роздрібна ціна (грн.)

 

Мін.

Макс.

Сер.

1

Борошно пшеничне в/г

1 кг

7,7

12,8

10,25

2

Хліб з борошна в/г

1 кг

14,92

16,07

15,50

3

Хліб з борошна І гат.

1 кг

14,0

15,1

14,55

4

Хліб з суміші борошна жит. – пшеничного

1 кг

15,28

17,9

16,59

5

Макаронні вироби

1 кг

13,75

17,75

15,75

6

Крупа гречана

1 кг

28,8

30,5

29,65

7

Крупа манна

1 кг

13,0

14,4

13,7

8

Рис

1 кг

19,0

23,4

21,20

9

Яловичина І кат.

1 кг

80,0

150,0

115,0

10

Птиця (кури випотрошені)

1 кг

57,0

71,0

64,0

11

Ковбаса варена І сорт

1 кг

80,87

100,2

90,53

12

Молоко жирн. 2,5 %

21,34

23,43

22,38

13

Сметана жирн. 15 %

1 кг

57,75

70,97

64,36

14

Масло вершкове 72-73%

1 кг

106,3

215,6

160,95

15

Сир кисломолочний (9% жирн.)

1 кг

-

-

-

16

Яйця курячі

дес.

17,0

23,0

20,0

17

Цукор – пісок

1 кг

12,76

13,2

12,98

18

Олія соняшникова

1 кг

23,1

35,64

29,37

19

Сіль

1 кг

5,4

6,66

6,03

На продовольчих ринках

п/п

Назва товару

Один.

Виміру

Роздрібна ціна (грн.)

 

Мін.

Макс.

Сер.

1

Яловичина

1 кг

-

-

-

2

Свинина

1 кг

100,0

130,0

115,0

3

Сало

1 кг

25,0

80,0

52,5

4

Птиця

1 кг

50,0

100,0

75,0

5

Молоко розливне

16,6

17,3

16,95

6

Сметана

1 кг

75,0

80,0

77,5

7

Сир кисломолочний

1 кг

75,0

80,0

77,5

8

Масло вершкове

1 кг

85,0

195,0

140,0

9

Олія соняшникова

1 кг

23,0

24,0

23,5

10

Яйця курячі

1 дес.

20,0

35,0

27,5

11

Цукор – пісок

1 кг

12,0

13,0

12,5

12

Борошно пшеничне в/г

1 кг

9,0

10,0

9,5

13

Макаронні вироби

1 кг

17,0

18,0

17,5

14

Крупа гречана

1 кг

30,0

32,0

31,0

15

Рис

1 кг

24,0

25,0

24,5

16

Картопля

1 кг

13,0

14,0

13,5

17

Капуста білоголова

1 кг

7,0

8,0

7,5

18

Морква

1 кг

5,0

10,0

7,5

19

Буряк

1 кг

8,0

10,0

9,0

    20

Цибуля ріпчаста

1 кг

8,0

10,0

9,0

  21

Яблука

1 кг

14,0

15,0

14,5

Наказ Мінрегіону № 78 від 22.03.2019 року

Тема 1. Заходи та рішення органів місцевого самоврядування, спрямовані на ріст доходів місцевого бюджету.

Це можуть бути практики:

  •   сприяння нарощенню податкової бази, збільшення доходів місцевого бюджету регіону/району/громади;
  •   створення індустріального парку, бізнес-інкубатора, центру підтримки бізнесу;
  •   інвентаризація землі, створення реєстру, робота з власниками (користувачами) земельних ділянок;
  •   налагодження обміну інформацією з ДПА щодо платників податків;
  •   запровадження планомірної роботи з платниками податків;

  ефективна політика щодо ставок та пільг по платі за землю та інших місцевих податків і зборів.

Тема 2. Розвиток, заснований на особливостях регіонів і громад

Приклади практик:

  •   проекти розвитку, засновані на особливостях територій та їхній унікальності (звичаї, обряди, кухня, ремесла, природа, історія, люди);
  •   креативна економіка, локальні бренди;
  •   фестивалі, виставки, ярмарки;
  •   туристичні маршрути та об’єкти.

Тема 3. Практики залучення молоді до місцевого економічного розвитку

Приклади таких практик:

  •   молодіжні ради при ОМС;
  •   творчі майстерні, громадські простори;
  •   курси з підприємництва для школярів, молоді;
  •   молодіжні бізнес-ініціативи;
  •   інші молодіжні формати участі у місцевих справах

Звертаємо увагу: у 2019 році прийом заявок триватиме до 9 серпня.

Відзначення переможців відбудеться в жовтні.

Нагадаємо, що протягом 2014 – 2018 років кращими визнано 142 практики.

Партнером Мінрегіону в проведенні Конкурсу є Програма Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні»

Детальніше про Конкурс можна дізнатися на офіційному веб-сайті Мінрегіону: http://www.minregion.gov.ua/napryamki-diyalnosti/regional-dev/rozvytok-mistsevoho-samovryaduvannya/konkurs/

     У рамках впровадження Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва Черкаської області на 2017-2020 роки та Програми її реалізації Департаментом регіонального розвитку обласної державної адміністрації спільно з експертами німецької програми GIZ«Готові до співпраці з Німеччиною» буде проведено Бізнес-майстерню «Шляхи виходу на зовнішні ринки, пошук бізнес-партнерів за кордоном», на якій учасники дізнаються:

$1-         Як знайти собі бізнес-партнера в Німеччині?

$1-         Як підготувати цікаву бізнес-пропозицію?

$1-         Як ефективно вести переговори з бізнес-партнерами?

$1-         Як потрапити на безкоштовні бізнес-сесії в Німеччині?

$1-         Як трансформувати свій бізнес в умовах економіки 4.0?

     Також в рамках заходу є можливість пройти співбесіду на участь у безкоштовному стажуванні в Німеччині.

     Бізнес-майстерня відбудеться 11 квітня 2019 року о 11.00 год. За адресою: м.Черкаси, вул..Б.Вишневецького, 36/1 (3-й поверх).

     Більше інформації про програму за посиланням: https://goo.gl/eEldis.

     Участь у заході безкоштовна за умови попередньої реєстрації за посиланням: https://goo.gl/rEQc67.

     Більш детальну інформацію про Бізнес-майстерню та співбесіду на участь у безкоштовних бізнес-сесіях в Німеччині можна отримати у фахівців Департаменту регіонального розвитку обласної державної адміністрації: Вдовиченко Віти (тел..+38097 7220244) та Литвина Богдана (тел.. +38097 6755502).

Ви тут: Home Економічний розвиток, житлово-комунальне господарство