Відповідно до пункту 1.2 протоколу №8 від 17.03.2020 за результатами засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з 17 березня 2020 року до закінчення режиму карантину заборонено роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі виключно продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв'язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту (медична маска та рукавички).

Принагідно повідомляємо, що пунктом 11 цього протоколу передбачено торговим мережам області роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення вжити додаткових протиепідемічних заходів на рахунок продовження робочого часу торгівельних точок, кількості працюючих кас та проведення інформування відвідувачів щодо заходів протидії поширення вірусу наявними технічними засобами, забезпечення належних умов для дотримання правил особистої гігієни персоналом та відвідувачами, належного проведення прибирання та дезінфекції приміщень, обов'язкового використання 313 (маски, рукавички) персоналом закладу.

Зважаючи на вищевикладене та з метою запобігання поширенню на території Черкаської області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-пСоУ, обласна державна адміністрація рекомендує вжити наступні протиепідемічні заходи, а саме:

     обмежити скупчення більше 10 осіб, запровадивши пропускну систему на вході в приміщення;

      запровадити температурний скринінг покупців на вході в приміщення;

     встановити на касових зонах та, якщо це буде необхідно, на вулиці, роздільні лінії на відстані 1,5-2 метри одна від одної;

     підвищити рівень санітарної обробки приміщень та поверхонь спеціальними дезінфікуючими засобами;

      проводити вологе прибирання торгових залів щогодини;

     розмістити диспенсери з антисептиками для рук на вході та по території торгових залів;

     запровадити моніторинг стану здоров'я своїх працівників, проводити температурний скринінг по приходу на роботу і після закінчення зміни;

     не допускати до роботи працівників із ознаками інфекційних захворювань;

     на вході та у приміщеннях розвісити плакати/постери/листівки з інформацією про ознаки захворювання на коронавірус і як уникнути зараження (додається в електронному вигляді);

     через системи оповіщення щогодини транслювати аудіочи відеоінформацію про ознаки захворювання на коронавірусі рекомендації щодо уникнення зараження (додається в електронному вигляді);

     забезпечити обов'язкове використання масок, рукавичок, по- можливості, захисних окулярів персоналом закладу;

     розглянути можливість продовження робочого часу та збільшення кількості працюючих кас.

Принагідно просимо інформувати обласну державну адміністрацію у разі виникнення проблем з постачанням продуктів харчування та засобів гігієни за телефонами: (0472) 37 70 02, 097 722 02 44, е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .

Додаток: інформаційні матеріали

Ви тут: Home Економічний розвиток, житлово-комунальне господарство Щодо запобігання поширенню коронавірусу